Ugens skrald: Erhvervsmastodonter opruster forud for producentansvar

måge affald
Fugle udgør et stigende affaldsproblem i Københavns Kommune, men Teknik- og Miljøforvaltningen er nu i gang med at undersøge fuglenes adfærd for at knække koden til at få løst problemet. Illustration: nenovimages / BigStockPhoto. Se større version
I Aalborg skabte snestorm alvorlige problemer for affaldsindsamling og på Fyn bliver valgplakater nu kværnet og genanvendt. Få ugens nyhedsoverblik her.
10. december 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Om blot tre år skal det udvidede producentansvar for emballager træde i kraft og det får nu Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer samt Dagsam til at forene kræfterne og stifte organisationen Dansk Emballage Producentansvar, som skal sikre, at brugte emballager indsamles og genanvendes. Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

»Erhvervslivet trækker i arbejdstøjet for at tage endnu et skridt på vejen mod klimavenlig produktion og forbrug. I dag ender det meste emballage på et forbrændingsanlæg, men nu sørger vi for, at meget mere emballage bliver genbrugt og genanvendt,« lyder det i pressemeddelelsen fra Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef i DI og formand for den nye forening.

Dagbladet Børsen har også dækket offentliggørelsen af den nye samarbejdsforening, som parterne bag selv sammenligner med Dansk Retursystem. Producentansvaret er imidlertid ikke bygget op omkring et pantsystem, men via et gebyr, som de ansvarlige producenter skal betale for at få indsamlet, sorteret og genanvendt deres emballager.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.