Ugens skrald: Bagmandspolitiet vil tage miljøkriminalitet mere alvorligt

kriminalitet
Illustration: Nutlegal / BigStockPhoto. Se større version
Der skal ifølge Børsen fremover holdes ekstra meget øje med hvidvask i affaldsvirksomheder og miljøkriminalitet. I USA har man for første gang vedtaget en national genanvendelsesplan og i Skotland er et længe ventet retursystem for drikkevarer strandet i politisk venteposition.
19. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Velkommen til en nyhedsuge, der i høj grad har stået i kommunalvalgets tegn. Heldigvis er alt ikke gået op i dækningen af stemmeslugere, byrådskonstitueringer og lokalpolitiske slagsmål. Vi har også en række spændende affaldsnyheder at dvæle ved – og turen starter hos Børsen.

Fremover vil Hvidvasksekretariatet under Bagmandspolitiet nemlig sætte ekstra fokus på »miljøkriminalitet« indenfor bl.a. affaldsbranchen, som for første gang skal indgå i den danske risikovurdering for hvidvask. Det fortæller chefen for Hvidvasksekretariatet til Børsen.

I dag har vi nemlig ikke den fornødne viden til at holde tilstrækkeligt opsyn med sektoren, for ofte er der tale om international kriminalitet som er blandet sammen med helt lovlige virksomhedskonstruktioner. Men de kriminelle har i den grad fået øjnene op for miljøkriminalitet i de seneste år. Ifølge Financial Action Task Force løbet udbyttet fra miljøkriminalitet op imod 1,8 milliarder kroner på verdensplan årligt.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.