Ugens skrald: Affaldskriminalitet boomer i Storbritannien

Illegal losseplads
Illustration: UK Environment Agency.
Hver fredag samler WasteTech op på den seneste uges væsentligste nyheder fra affaldets og den cirkulære økonomis verden.
21. august 2020 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Velkommen til denne uges nyhedsopsamling, hvor du får en overflyvning over den sidste uges dækning af affalds- og ressourcesektoren i andre medier. Generelt kan det konstateres, at vi ser tilbage på en uge, hvor der ikke har været nogle større nyheder, der har rystet dagsordenen – og derfor vender vi denne uge også blikket lidt mod udlandet.

Vi starter dog i det hjemlige med de danske morgenaviser.  Ovre på Politiken er der fortsat gang i artikelserien »Sorter skraldet«, hvor avisen sætter fokus på affaldssortering i forbindelse med, at alle danskere fremover skal sortere deres husholdningsaffald i ti forskellige fraktioner.

Dagbladet Politiken har blandt andet sat fokus på en rigtig sommerproblematik – alle de oppustelige badedyr og vandbassiner, som sikkert er blevet revet ned fra hylderne under de seneste ugers hedebølge, kommer formentlig til at ende deres dage med at blive deponeret som farligt affald.

De består nemlig som regel af blød PVC, der ikke kan genanvendes og som derudover indeholder klor og som danner farlige stoffer, hvis det ender på forbrændingsanlægget.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger