Tysk oversvømmelsesaffald skal brændes i Danmark

28. oktober 2021 kl. 06:001
Oversvømmelse Tyskland
Illustration: Bigstock.
Den europæiske affaldsforbrændingssektor er sendt i knæ af oprydningsarbejdet efter sommerens katastrofale oversvømmelser i Tyskland og flere andre lande. Nu begynder ARC at tage imod oversvømmelsesaffald for at aflaste Tyskland.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danske affaldsovne skal hjælpe med at få brændt de mange tons affald af der opstod under de voldsomme oversvømmelser i Tyskland i juli måned - affald, der består af en sammenblandet masse af trærødder, sten, grus. 

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WasteTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. oktober 2021 kl. 10:48

ARC er formentlig ikke det eneste danske anlæg, der kan være med til at afhjælpe de enorme affaldsproblemer, som her er opstået. Så er det da heldigt, at vi endnu ikke er nået så langt, at der er lukket forbrændingsanlæg i Danmark!

Pointen er imidlertid ikke kun, at vi kan få både varme og el ud af dette affald - vi behandler det jo ikke gratis, hvilket giver en bedre økonomi i anlæggene og dermed giver basis for investeringer i forbedringer - herunder CO2-fangst. Og så betyder større produktion også mere el i denne tid, hvor markedet er presset og prisen uforholdsmæssig høj.

Så der er oprigtig grund til at glæde sig over, at vi har mulighed for af hjælpe. Og det gør da ikke noget, at der er affald nok til hele vinteren og måske til flere år.

Problemet er imidlertid, at der i rigtig mange år vil være godt, energiholdigt affald, som udfra enhver betragtning vil kunne behandles mere hensigtsmæssigt i Danmark end nogen andre steder - nemlig de mange, mange tons, som løbende bliver deponeret, fordi forbrændingskapaciteten i det øvrige EU er alt for lille. Affald der med rette kan kaldes CO2 neutralt, hvis det energiudnyttes i stedet for at blive deponeret.