Stadion får ny facade bygget af gamle fly

Toppen af 30 Airbus A340 fly skal skærme solen på den franske fodboldklub Racing Strasbourgs udbyggede stadion.
Illustration: Populous.
Genbrug i stor skala er en del af renoveringen og udbygningen af fodboldklubben Racing Club de Strasbourgs stadion. Facadebeklædningen skal nemlig bestå af dele fra 30 dekommissionerede Airbus A340
9. februar 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Coronakrisen har fået flere flyselskaber til at sætte deres flåder på jorden og fremskynde udskiftningen af de ældre og mest forurenede modeller. Men i stedet for at blive skilt ad og omsmeltet kan dele af dem bruges som byggemateriale.

Det er i hvert fald planen i Frankrig, hvor fodboldklubben Racing Club de Strasbourg, der spiller i landets bedste liga, netop har præsenteret planen for, hvordan deres hjemmebane Stade de la Meinau skal renoveres og udbygges, så der både kan spilles Champions League og andre internationale turneringer.

Bystyret, der ejer stadionet, har imidlertid insisteret på, at den 750 mio. kroner dyre projekt skal gennemføres med så lille en miljøpåvirkning som muligt. Derfor har projektholdet, der ledes af arkitektfirmaet Populous, forsøgt at minimere nedrivningen af det nuværende stadion og taget solceller, regnvandsopsamling, LED-lys og en forbindelse til et biomassebaseret varmeværk med i sit forslag.

Flyvende facade

Det mest iøjnefaldende er imidlertid facadebeklædningen på den nye bygning, der skal bygges sammen med det nuværende stadions sydfacade. Solafskærningen på den nye sydfacade skal nemlig bygges af dele af skrogene fra 30 dekommissionerede Airbus A340-fly.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger