Skotland forbyder al udenlandsk engangsplast

Plastemballage
Illustration: Bigstockphoto / Nndanko.
Skotland har indført nye regler, der forbyder forretninger fra at have engangsartikler som bestik og tallerkener af plast.
7. juni kl. 06:00

Skotland har indført et omfattende forbud mod brug af engangsplast i forretninger.

Plastbestik, -tallerkener, -sugerør og ballonpinde er alle bandlyst. Også madbeholdere og kopper lavet af polystyren er fra juni 2022 blevet forbudt for butikkerne i Skotland.

Den skotske regering siger selv, at det er den første del af Storbritanniens mål om at forbyde »problematisk« engangsplast. Det estimeres, at der bruges omkring 700 millioner engangsartikler af plast hvert år i Skotland.

Restriktionerne kommer til at gælde for både online og fysisk salg, og formår en forretning ikke at leve op til regulativerne, kan det føre til en bøde på op til 5.000 £, altså hvad der svarer til 43.600 kr.

Som reglerne er nu, kommer det kun til at gælde produkter fremstillet i Skotland, eller produkter importeret fra lande uden for Storbritannien. Det betyder, at forretninger i teorien ville kunne få deres plastprodukter fra andre dele af Storbritannien, men det står til at blive ændret de næste par måneder.

I England har man desuden planer om at lave et lignende forbud mod plast i det, regeringen kalder for »krigen mod plast.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger