S-ordfører afviser ikke fynsk eftersorteringsdrøm: »Kildesortering har aldrig været principielt for os«

eftersortering
Illustration: RYosha / BigStockPhoto.
Christiansborgs affaldspolitik er for besværlig og fjern fra borgernes virkelighed, lyder det fra Christoffer Lilleholt (V), byrådspolitiker i Odense. Socialdemokratiets klimaordfører Anne Paulin afviser kritikken og hilser det fynske eftersorteringsprojekt velkommen – såfremt det ikke går udover sorteringskvaliteten.
28. september 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Med klimaaftalen for affaldssektoren fra sidste sommer blev det besluttet, at nu skulle kommunernes affaldsindsats ensrettes og alle skulle lære at sortere i de samme fraktioner. Men her lidt over et år derpå, så er den påbudte ensretning ved at slå revner.

På Fyn er de ti kommuner nemlig gået sammen om at gå deres egen vej og fritage borgerne fra at sortere plast og mælkekartoner – hvis de altså får lov til af Miljøstyrelsen, som skal tage stilling til, om de fynske kommuner fremover må sende de to fraktioner til eftersortering på et centralt anlæg sammen med restaffaldet.

Christoffer Lilleholt (V), formand for By- og Kulturudvalget i Odense Kommune, fortæller til WasteTech, at den fælles fynske satsning på central eftersortering ikke sker på bekostning af den udrulning af nye sorteringsordninger, som er blevet voldsomt forsinket mange steder rundt omkring i landet:

»Vi ender med at lave de ti fraktioner ude ved borgeren, fordi vi skal overholde loven. Indtil der er en løsning, vi kan få godkendt, så kører vi den helt traditionelle vej i Odense.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger