Re-Match bygger svimlende 24 nye fabrikker til genanvendelse af kunstgræs

Nikolaj Magne Larsen, adm direktør Re-Match
Illustration: Re-Match.
Den danske virksomhed Re-Match, der genanvender kunstgræsbaner, vil etablere nye fabrikker over hele verden de kommende ti år for at få del i et enormt marked. Realiseringen bliver hjulpet på vej af et grydeklart fabriksdesign.
22. februar kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvert år bliver der rullet 41.000 kunstgræsbaner ud til fodbold-, baseball- eller andre typer sport globalt set. Efter cirka ti års tid er de slidt op og klar til forbrænding.

I 2013 opfandt den danske virksomhed Re-Match imidlertid en mere CO2-venlig løsning, som gør det muligt at genanvende kunstgræs, og etablerede en fabrik i Herning. Virksomheden er netop nu ved at klargøre en fabrik i Holland og etablere sig i Pennsylvania i USA. Men det stopper ikke her. Inden for ti år er det planen, at virksomhed skal nå op på 24 fabrikker over hele verden, fortæller Nikolaj Magne Larsen, adm. direktør og medejer af Re-Match:

»Vores mål afspejler, at der er et kæmpe, kæmpe udækket behov globalt set. Du behøver bare at se på, hvor mange kunstgræsbaner, der bliver lagt hvert år for at se behovet.«

Selvom 24 fabrikker lyder som en voldsom ekspansion, svarer det faktisk kun til mellem 10 og 15 procent af verdensmarkedet. Skulle virksomheden modtage samtlige kasserede kunstgræsbaner hvert år, ville det kræve etablering af omkring 150 fabrikker, da en Re-Match-fabrik kan klare 250 baner om året, forklarer Nikolaj Magne Larsen:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger