Projektleder om affaldssensorer: »Teknologien er ikke moden nok endnu«

skraldebil
Illustration: NadyaSo / BigStockPhoto. Se større version
Vestforbrænding har ikke videre positive erfaringer med fuldmeldere efter at have afprøvet teknologien i et års tid. Faktisk mener affaldsselskabets projektleder ikke, at han på nuværende punkt kan anbefale at gå videre med udrulning af sensorer.
Tech fokus17. september 2020 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Der tales ofte højt og flot om potentialet i at bruge smarte internetbaserede sensorer til at optimere affaldshåndteringen. Hvis man kan vide med sikkerhed, hvornår beholderne skal tømmes, så kan man spare mange unødvendige tømninger – og det er en god forretning for både affaldsselskaberne, borgerne og miljøet.

Men som med alt anden ny teknologi er det ikke helt uden udfordringer, når de store optimeringspotentialer rent faktisk skal indfries. Det var hovedtemaet på et møde denne uge i Ballerup, hvor Vestforbrænding og KL samlede projektledere og affaldsfolk fra hele landet for at diskutere, hvor langt vi er kommet med brugen af IoT-baserede sensorer i affaldssystemet.

I en længere række oplæg blev der delt erfaringer fra blandt andet Vesthimmerland, Herning, Aarhus og København. Og mens mange talte om frustrerende udfordringer med netværkssignaler, mangelfuldt samspil mellem it-systemer og om komplicerede udbud, så var der en generel opbakning til, at sensorerne er et værdifuldt nyt arbejdsredskab.

Det kom bag på Mehran Vahman, projektleder for Viden og Data hos Vestforbrænding, som var en af initiativtagerne til seminaret:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.