Prislejet og ambitionsniveauet bliver de politiske stridspunkter i producentansvaret

plastemballage
Illustration: Iskarka / Bigstockphoto.
Over de kommende måneder skal politikerne blive enige om, hvordan producentansvaret for emballager skal implementeres i Danmark. Ifølge tre ordførere er alle enige om målsætningen, men ikke om midlerne til at opnå den.
8. februar kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I dag er Danmark sammen med Ungarn og Kroatien et af de få lande i EU, der ikke har indført et udvidet producentansvar for emballager og derved gjort producenterne ansvarlige for at samle regningen op, når emballagerne bliver til affald. 

Det kommer imidlertid snart til at ændre sig, da det er blevet et krav for alle medlemslande at etablere en sådan ordning inden 2025. Derfor satte Folketingets partier sig i torsdags for første gang til forhandlingsbordet for at beslutte, hvordan producentansvaret i Danmark skal implementeres.

Forhandlingerne befinder sig stadig i de indledende faser, hvor der har været en teknisk gennemgang og hvor det såkaldte Samarbejdsforums (bestående af KL, Dansk Affaldsforening, DI, DE og Landbrug & Fødevarer) anbefalinger til en dansk model er blevet præsenteret. 

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger