PFAS-forurening i jord kan varmes væk, inden den når vand

Processpecialist Søren Eriksen justerer luft-flowet gennem den opvarmede cylinder, hvor Krüger behandler den PFAS-forurenede jord.
Processpecialist Søren Eriksen justerer luft-flowet gennem den opvarmede cylinder, hvor Krüger behandler den PFAS-forurenede jord. Illustration: Krüger. Se større version
Krüger tør nu godt love, at man kan få bugt med PFAS-forurening, inden den gør skade på drikkevand eller vandmiljø – og på en miljø- og klimavenlig facon. Der er dog ikke nogen præcis beregning af, hvornår denne opvarmning til 350 grader kan betale sig frem for f.eks. afværgepumpning.
16. november kl. 06:00

En oprensningsmetode til at fjerne resterne fra Agent Orange – den gift, som amerikanerne sprøjtede fra fly under Vietnamkrigen – vil også virke på de danske PFAS-forureninger. Det er budskabet fra Krüger, der efter vellykkede laboratorieforsøg nu erklærer sig klar til at bruge metoden i praksis.

»Vi kan opvarme og dermed fjerne det PFAS, der stadig er i jorden - og således undgå, at der siver mere ned og skaber problemer for vandmiljø eller drikkevand,« siger Niels Ploug, produktchef i Krüger.

Virksomheden har ikke kun referencen fra Vietnam, men også en række eksempler fra deres samarbejdspartnere i Californien og andre dele af USA, samt Sydkorea.      

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden