Partier vil have klapningsreform: Dumping af havneslam skal stoppes

bigstock klappe havneslam
Ifølge SF og Enhedslisten skal det så vidt muligt være slut med at klappe havneslam i de danske have Illustration: Bigstock. Se større version
Efter Miljøstyrelsens kritisable klaptilladelser vil SF og Enhedslisten have klapning stoppet i Danmark. Venstre og Konservative overvejer i stedet at indskrænke klappladserne og mener, at et totalt stop er urealistisk.
17. december 2020 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

INGENIØREN: Danmark skal stoppe dumping af havneslam i havet hurtigst muligt og erstatte klapning med andre, mere miljøvenlige alternativer. Det mener SF og Enhedslisten, efter at Ingeniørens afdækning har vist, at Miljøstyrelsen ikke har fulgt miljølovgivningen, når der er blevet givet tilladelse til at klappe havneslam i beskyttede Natura 2000-områder.

»Vores udgangspunkt er, at klapninger skal forbydes totalt på sigt. Vi vil simpelthen bare have rystet posen og så få lagt en fornuftig køreplan ud for, hvordan vi kan få afviklet de helt tåbelige klapninger og i hvert fald få de forurenede klapninger helt af spillepladen,« siger Janus Hillgaard, der er miljøpolitisk rådgiver for SF’s folketingsgruppe.

Enhedslisten vil også så vidt muligt have stoppet for klapning i de danske farvande.

»Vi skal have trukket hårdt i bremsen og have ryddet op i de store problemer, der er. Vi skal have fundet ud af, hvordan det har kunnet lade sig gøre i så lang en periode at decideret dumpe i beskyttede områder. Og så skal vi sørge for at få nyttiggjort mere og få ryddet op,« siger Enhedslistens miljøordfører, Mai Villadsen.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.