Pant på takeaway er »lidt ligesom at bygge Rom fra bunden af«

takeawayemballage
Det skal være slut med takeawayaffald, der flyder i gaderne, lyder det fra Socialdemokratiet i København, som vil indføre pant på takeaway. Illustration: MaxSafaniuk / BigStockPhoto. Se større version
Socialdemokratiet har har foreslået at indføre pant på takeawayemballager i København. Direktør Anders Barsøe fra kæden Letz Sushi, der selv arbejder med et pant-initiativ for takeaway, hilser de politiske ambitioner velkommen.
25. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

I ugen op til kommunalvalget bragte Socialdemokratiets spidskandidat i København, Sophie Hæstorp Andersen, pludselig et nyt udspil frem til valgkampens slutspurt, da hun lovede som »noget af det første« efter valget at tage fat på at få indført pant på alt takeawayemballage.

Sophie Hæstorp Andersen, der som bekendt lykkedes med at blive konstitueret som overborgmester, anerkender i et interview med BT, at det ikke vil blive en nem manøvre at gennemføre og endnu er intet konkret meldt ud om hvordan en eventuel pantordning kan skrues sammen. Men den nye overborgmesters ambitionsniveau er højt:

»Jeg håber, vi kan få en løsning, hvor resten af verden kan kigge på og sige, det er den københavnske model. Det skal være en genbrugsløsning. Ikke som vi kender det i dag, hvor man afleverer det, og det smeltes om, men hvor det eksisterende produkt bliver genbrugt. Det kunne for eksempel skylles af.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.