Ørsteds »enzymcocktail« viser livstegn: Renescience-anlæg taget i drift

Renescience
Ørsteds Renescience-anlæg i Northwich, Storbritannien, er nu endelig taget i kommerciel drift. Illustration: Ørsted. Se større version
Fire år efter Renescience-anlægget i Northwich stod færdigt, er det nu endeligt taget i kommerciel drift. Lederen af Ørsteds Renescience-afdeling kalder det for en »vigtig milepæl«, at virksomheden har taget en ny teknologi helt fra laboratoriet til kommerciel skala.
10. november 2020 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

I slutningen af oktober skete det endelig. Efter fire år med forsinkelser og udfordringer kunne Ørsted endelig melde ud, at deres enzymbaserede affaldsteknologi Renescience nu er taget i kommerciel drift på anlægget i Northwich, tæt ved Manchester.

Hanne Risbjerg Sørensen, leder af Renescience-afdelingen ved Ørsted, fortæller med stolthed i stemmen, at der er tale om en »kæmpe milepæl«, at teknologien for alvor er rykket ud af laboratoriet og pt. håndterer 10 tons affald i timen.

»Det er noget, vi har arbejdet på i mange år. Anlægget stod færdigbygget allerede ved udgangen af 2016, hvor vi også producerede det første grønne gas derfra. Fra min stol er det dog ikke overraskende, at det har taget tid,« fortæller Hanne Risbjerg Sørensen og fortsætter:

»Men man skal huske, at den her slags udvikling tager tid – og hvis man ser på listen over projekter gennem tiden, så er der ikke mange, der har haft succes med nå derhen, hvor vi er i dag. Det har krævet en klar vision, hårdt arbejde og udholdenhed at nå hertil, men nu står vi også med en helt unik mulighed.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.