Nyt projekt skal gøre op med dårlig håndtering af elektronikaffald

21. marts kl. 06:002
elektronikaffald
Illustration: Ragn-Sells.
Alt for mange værdifulde ressourcer går tabt, når elektronikaffald ikke håndteres korrekt. Det nystartede MUDP-projekt CirkEL skal øge graden af genbrug såvel som genanvendelse ved hjælp af designguides og en ny »teknologiplatform«.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvert år skaber den gennemsnitlige dansker næsten 18 kilo elektronikaffald, hvilket har store klima-, miljø- og ressourcekonsekvenser. Forbrugstempoet er simpelthen for højt og det er ofte kompliceret eller besværligt at reparere og genbruge den kasserede elektronik. Derfor kasseres produkter, der egentlig kunne have været genbrugte – og værdifulde jordarter går ofte tabt under oparbejdningen af affaldet.

Læs hele artiklen

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
Redaktør, WasteTech -
21. marts kl. 10:56
Redaktør, WasteTech

Hej Bente. Tak for din kommentar og din præcisering til artiklen. Det var en fejl, at det citat fremgik af artiklen, som nu er rettet til et mere retvisende citat.

KH Simon

1
21. marts kl. 09:15

Godt at der kommer mere fokus på cirkulær produktion af elektronik. Der er dog en lille misforståelse i artiklen. Det fremgår, at "Det (elektronikaffald) er heller ikke en af de 10 fraktioner, som vi sorterer i hjemmet." og Aisha Rafique er citeret: "Det eneste vi alle sammen sorterer derhjemme lige nu, det er batterier. De bliver taget fra til farligt affald og der er jo ikke nogen kasse derhjemme til gamle mobiltelefoner"

Elektronikaffald er en af de 10 fraktioner, da i hvert fald småt elektronik indgår som en del af fraktionen Farligt affald. I rigtig mange kommuner har borgerne allerede en miljøkasse, som også er beregnet til småt elektronik. Miljøkassen er en henteordning, så borgerne får dem hentet hjemme på matriklen. De sidste kommuner forventes at komme med i løbet af 2023.