Nyt projekt skal finde den bedste måde at opgøre genbrugsprocenten på

Kredsløb Reuse
Illustration: Kredsløb.
Der er kommet mere fokus på øget genbrug de seneste år, men vi ved for lidt om hvordan det egentlig går med genbrugsprocenten. Derfor har Dansk Affaldsforening hyret Cowi til at undersøge mulige nye opgørelsesmetoder.
28. april kl. 06:00

Det bedste affald er det, der slet ikke bliver skabt og som kan forebygges. Indtil videre går det dog ikke strålende med at forebygge affald – faktisk kommer der mere og mere af det. Derfor er vi også nødt til at genbruge og genanvende i højere grad end i dag.

Mens vi hele tiden forsøger at måle og føre statistik over genanvendelsesprocenten, så ved vi i virkeligheden forbavsende lidt om genbrugsprocenten – selvom det ifølge EU’s affaldshierarki er det næstbedste vi kan gøre med det affald, der ikke kan forebygges.

Det vil et nyt projekt fra Dansk Affaldsforening forsøge at rette op på. Siden marts har Cowi arbejdet på en kortlægning af hvordan genbrug måles og registreres i dag og tanken er, at projektet skal ende ud i en beskrivelse af mulige opgørelsesmetoder i relation til forskellige afsætningskanaler.

»Vi skal have mere og mere genbrug. Men det er altså ikke gratis – det koster penge at etablere bedre genbrugssystemer. Derfor er det vigtigt, at vi kan måle effekten af indsatsen, så vores medlemmer kan vise deres lokalpolitikere, at den øgede genbrugsindsats altså har en reel effekt,« siger Nana Winkler, specialkonsulent ved Dansk Affaldsforening.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger