Ny rapport: Så meget CO2 sparer genbrug af elektronik

hårde hvidevarer elektronikaffald
Illustration: Elretur.
Cowi har udviklet en klimamodel for Elretur, som kan bruges til at vise hvad genbrug og genanvendelse af kasserede elektronikprodukter giver af CO2-besparelser. Samlet sparer Elreturs håndtering af elektronik klimaet for cirka 175.000 ton CO2 sammenlignet med deponi.
28. oktober 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det kommer næppe bag på nogen, der har kastet et blik på affaldshierarkiet, at genbrug er bedre end genanvendelse. Og at genanvendelse er at foretrække fremfor forbrænding eller at deponi er den miljømæssigt dårligste affaldsløsning. Således er det også konklusionerne i en ny klimarapport om miljøeffekterne for affaldsbehandling af elektronikaffald, som Cowi har udarbejdet.

Men det er nu alligevel godt at få syn for sagen, lyder det fra Morten Harboe-Jepsen, direktør i Elretur, der varetager producentansvaret for elektronikaffald og som har bestilt rapporten:

»Man er jo altid nysgerrig for at se, hvad det egentlig batter. Og det vigtigste er nok, at vi nu kan begynde at kommunikere det ud til folk, hvad det egentlig nytter at genbruge. Hvis man bare ser på mængden af indsamlede tons, så er det jo blot en vægtangivelse. Der forholder man sig ikke til transportudledninger og behandlingstyper – men det kan vi nu med den her rapport.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger