Ny asbestsaftale: Hårdere straffe og overvejelser om BBR- og autorisationskrav

asbest pose advarsel sundhedsskadeligt
Illustration: Christian Østergaard.
Fremover får Arbejdstilsynet lettere ved at rejse straffesager for overtrædelse af asbestreglerne, og krav om autorisation og registrering af asbestforekomst i BBR kan være på vej.
Indblik24. maj kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Efter flere sager, hvor ansatte i entreprenørfirmaet har skjult oplysninger om asbestforekomst på renoveringsopgaver for håndværkerne, har Folketinget besluttet at stramme asbestreglerne. 

»Selvom asbest har været forbudt siden 1980’erne, og der er skrappe regler på området, er asbest desværre ikke et overstået kapitel i dansk arbejdsmiljøpolitik. Det er derfor ekstremt vigtigt, at alle ved, hvordan man beskytter sig selv og hinanden mod den kræftfremkaldende asbeststøv og at der er viden om, hvordan asbest skal håndteres, når man støder på det,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse, som Beskæftigelsesministeriet har udsendt i anledning af aftalens indgåelse.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger