Novo Nordisk tager ansvar for genanvendelse af insulinpenne med returordning: »Det er vigtigt for os, at vi ved hvad affaldet bliver brugt til«

Novo Nordisk insulinpenne
Illustration: Novo Nordisk. Se større version
Med en foreløbig returrate på 13 procent har pilotprojektet Returpen fået en god start, fortæller projektleder Niels Otterstrøm Jensen fra Novo Nordisk. På sigt ønsker virksomheden at etablere et industrisamarbejde om at øge cirkulær økonomi i medicinalsektoren.
Interview17. august 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Siden december sidste år har brugere af insulinpenne i København, Aarhus og Kolding fået udleveret særlige returposer, når de har hentet deres medicin fra Novo Nordisk på apoteket. Meningen er, at de brugte insulinpenne kan opbevares heri og afleveres tilbage til medicinalvirksomheden næste gang, at de skal på apoteket for at hente ny medicin.

Ordningen hedder Returpen og er et pilotprojekt, der skal hjælpe Novo Nordisk med at vurdere potentialet i at etablere en tilbagetagningsordning for at sikre, at brugte insulinpenne oparbejdes til genanvendelse i stedet for at blive sendt til forbrænding. Oprindeligt var det meningen, at projektet kun skulle køre et halvt år, men undervejs blev det besluttet at forlænge forsøgsperioden til 1. december 2021 for at indsamle mere viden.

»Vi har oplevet en meget stærk opbakning fra både apotekerne og patienterne. I første omgang handler det jo om at skabe opmærksomhed og få returraten op, men vi har allerede set en pæn stigning i de indleverede mængder,« fortæller Niels Otterstrøm Jensen, projektleder for Returpen i Novo Nordisks miljøafdeling.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.