Miljøstyrelsen nåede akkurat at indhente efterslæb på affaldsstatistikken

12. januar 2021 kl. 06:001
affald
Illustration: Simol1407 / Bigstockphoto.
Kort før årets udgang udkom Affaldsstatistik 2019 med de nyeste tal og datasæt fra affaldssektoren. Dermed indfriede Miljøstyrelsen målsætningen om at udgive to affaldsstatistikker i 2020 og rydde op i dataefterslæbet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Opdateret d. 12/01 klokken 12:01 med svar fra Miljøstyrelsen.

Læs hele artiklen

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. januar 2021 kl. 12:28

Genanvendelse er godt - inden for rimelighedens grænser. De steder, hvor der virkelig er mulighed for at øge den kvalitative genanvendelse er i byggeriet, hvor man med god grund kunne stille meget større krav - særligt i forbindelse med nedrivning, hvor der er meget store muligheder for at optimere . Her kunne det være ønskeligt med nogle centralt fastsatte krav, som kommunerne efterfølgende skal stille i forbindelse med udstedelse af nedrivningstilladelser, så såvel bygherre som nedriver har nogle helt faste rammer for, hvad der skal ske. Det vil også betyde, at der skal være afsat den nødvendige tid til arbejdet, hvilket er en klar forudsætning for at maksimere genanvendelsen af de materialer, som er i de aktuelle bygninger.

I Nivå skal der bygges et helt nyt center - dvs. at det eksisterende skal fjernes. Alene dette projekt indeholder mere affald end samtlige kommunens borgere er flere år om at producere. Så her betyder det altså noget, at muligheden for at genanvende sikres under arbejdet. Og at genanvendelses kvalitet optimeres. Der er tusindvis af m2 mure i røde sten, som via opskæring og genbrug til nye mure kan give en helt anden kvalitativ genanvendelse end ved knusning og brug til fyld. Tilsvarende er der flere tusind m2 med røde tagtegl - og en række andre materialer, som ved fornuftig behandling kan få en bedre genanvendelse end det vil være resultatet ved blot at fjerne bygningerne hurtigst muligt, for at komme igang med det nye byggeri.