Manglende hjemmel udskyder CCS-udbud for milliarder få dage inden fristen

ARC
Illustration: Christoffer Regild.
Ulige budmuligheder mellem private selskaber og kommunale affalds- og varmeværker er en del af årsagen til udskydelsen.
9. juni kl. 06:00

Med den stort anlagte politiske aftale for fangst og lagring af CO2 fra december sidste år skulle der allerede denne sommer uddeles hele otte milliarder i offentligt udbud til CCS-projekter.

I fredags udskød Energistyrelsen udbuddet -- få dage inden budfristen, der oprindeligt var sat til den 10. juni, skriver EnergiWatch.

Annulleringen af det oprindelige udbud kan ses som et udtryk for, at Energistyrelsen efterkommer den kritik, som flere kommunale affalds- og varmeselskaber har rejst: At udbuddet ikke gav de offentlige selskaber de samme muligheder for at byde som de private.

»Det skyldes et behov for at sikre, at de kommunalt ejede affalds-/varmeværker har den fornødne hjemmel til at deltage i udbuddet. Det skal der tages højde for i udbudsmaterialer,« forklarer kontorchef i Energistyrelsen Henrik Sulsbrück i et interview med Ingeniøren.

På EU Supply's hjemmeside, hvor det oprindelige udbud blev offentliggjort, meddelte Energistyrelsen tirsdag eftermiddag, at et nyt udbud vil blive offentliggjort indenfor 48 timer. Efter få timer blev et nyt udbud slået op. Deadline for prækvalifikation er udsat fra 10. juni til 7. juli.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger