Krystalkuglen: Det kommer til at definere affaldssektoren i 2022

Affaldssortering
Illustration: AntonBr / bigstockphoto. Se større version
WasteTech har bedt en række markante aktører forudse, hvad årets store affaldstemaer komme til at blive.
6. januar kl. 06:00

2022 bliver et år, hvor især rammerne for konkurrenceudsættelsen af affaldsenergisektoren, armlægningen om producentansvaret for emballager og implementeringen af kravet om kildesortering i 10 fraktioner kommer til at definere affaldssektorens store temaer.

Det står klart, efter at WasteTech har bedt 7 markante aktører, der beskæftiger sig med affald og genanvendelse, om at kigge i krystalkuglen og komme med deres forudsigelser og ønsker til det nye år.

Selvom der stadig er stort fokus på plastaffald, så ser 2022 også ud til at blive året hvor tekstilaffaldet for alvor kommer i fokus. Det er også markant, at flere aktører åbent spekulerer over, om der mon allerede nu skal åbnes op for at revidere på den store klimaaftale for affaldssektoren fra 2020, da den på flere punkter allerede er blevet overhalet af udviklingen og det er tvivlsomt, om man vil kunne nå at leve op til de fastsatte mål.

Et andet tema der går igen i langt de fleste indlæg er behovet for øget samarbejde, hvis de grønne målsætninger på affaldsområdet skal slå igennem. Det er naturligvis også et emne, som WasteTech vil sætte fokus på i det kommende år. Husk at du som altid kan sende tips og ideer til historier til WasteTech på mail til sfr@ing.dk.

Herunder kan du læse de individuelle bidrag, som henholdsvis Dansk Affaldsforening, Stena Recycling, IDA, Plastindustrien, Dansk Industri, Plastic Change og DAKOFA har sendt ind.

Godt nytår og god læselyst!

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.