Konsulent: De grønneste indkøb er dem man aldrig foretager

grønne indkøb
Illustration: Flynt / BigStockPhoto.
Niras er blevet grøn partner for Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) og skal bidrage til at øge vidensniveauet om effekten af grønne indkøb. Det vigtigste tiltag er dog stadig at begrænse forbruget, råder en afdelingsleder.
9. juni kl. 06:00

Hvert år indkøber den offentlige sektor i Danmark varer for over 12 milliarder kroner gennem Staten og Kommunernes Indkøbsservices (SKI) aftaler – og nu skal konsulentvirksomheden Niras bidrage til at gøre de offentlige indkøb endnu mere bæredygtige som officiel grøn partner for SKI.

Som institution er SKI sat i verden for at effektivisere og strømline de offentlige indkøb ved at forhandle fælles indkøbsaftaler på varer, tjenesteydelser og IT hjem. Bæredygtighed er allerede et fokusområde for SKI, som blandt andet fører statistik over i hvor høj grad, at landets kommuner vælger miljømærkede varer gennem de aftaler, som SKI forhandler på plads.

Men nu skal indsatsen opkvalificeres med ekstra viden og Niras skal sammen med en række andre grønne partnere hjælpe SKI med at skille »flekse den grønne indkøbsmuskel« og give en mere vidensbaseret tilgang til de offentlige grønne indkøb, forklarer Michael Terkelsen, chefkonsulent for CSR og bæredygtighed ved SKI:

»Det er sådan set ikke nyt at tænke klima og miljø ind i vores aftaler og udbud. Initiativet med Niras og vores andre grønne partnere understøtter dette arbejde, så vores udbud også fremadrettet bidrager til det offentliges klima- og miljømål igennem deres indkøb.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger