København vil bekæmpe engangsemballager med øget genbrug

26. januar kl. 06:002
Emballageaffald
Det skal være slut med alle de mange engangsemballager, som ligger og flyder eller optager plads i de kommunale skraldespande, hvis det står til Københavns Kommune. Illustration: ansyvan / BigStockPhoto.
Siden 2019 har engangsplastbægre været forbudt til større arrangementer på offentlige arealer i Københavns Kommune. Nye tal viser imidlertid, at knap halvdelen arrangementerne i 2022 stadig anvendte andre typer engangsbægre. Derfor mener forvaltningen, at der er potentiale for øget genbrug.
Artiklen er ældre end 30 dage

I 2022 blev der udstedt 55 tilladelser til større arrangementer på offentlige arealer med udskænkning af drikkevarer. Men selvom det siden 2019 har været et krav, at der ikke må anvendes engangsplastbægre til arrangementer med over 2000 serveringer af drikkevarer på offentlige arealer, så viser en ny evaluering, at tiltaget ikke har fået alle arrangører til at omfavne genbrugsløsninger.

Læs hele artiklen

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
Redaktør, WasteTech -
27. januar kl. 13:23
Redaktør, WasteTech

Hej Søren

Tak for din kommentar. Jeg kan godt se, at det kan virke modstridende. Det skyldes dog ikke Merete Kristoffersen, men nok snarere min formulering af det. For der er tale om to forskellige ting.

  1. Det første citat omhandler en logistisk udfordring i og med, at udskænkningsstedet skal have to separate steder (det kunne være hver sin ende af baren) til henholdsvis at udlevere og modtage pantkrus.

  2. Den anden del handler om, at hvis du køber et returkrus ét sted og så bevæger dig videre - eller endda tager hjem med det - så kan det være besværligt at returnere det til præcis den samme forhandler, som du fik det udleveret af. Det er derfor, at Merete taler om, at det vil gøre det nemmere for forbrugerne, hvis der var et samlet logistiksystem for håndtering af returemballager såsom krus, så man ikke skal vende tilbage til den samme forhandler med det.

Håber det gav mening. KH Simon Freiesleben

1
26. januar kl. 13:40

Mange gode aspekter af kompleksiteten i praksis. Jeg er dog lidt forvirret over noget. Først citeres Merete for at sige: "Eksempelvis er det en regel, at udlevering og indlevering af returglas ikke må foregå det samme sted for at undgå, at gæster får udleveret et brugt krus. "

Efterfølgende citeres hun for at sige: "Det mest optimale ville jo være, at man ikke var afhængig af at vende tilbage til det samme sted med sit krus hver gang".

Hvordan hænger det sammen? Jeg er sikker på at der er en god forklaring :)

Jeg forstår ikke logikken i at det er nødvendigt at skulle komme tilbage til det samme sted med glas, når det tilsyneladende er et ønske, ift. forbrugeradfærd (antager jeg), at man ikke skal være afhængig af at komme tilbage til samme sted? Er det ikke lidt modstridende?