Iværksætter bag verdens største tekstilsorteringsanlæg: »Hvis jeg ikke gør det, er der nogle andre, der gør det«

Tekstil
Illustration: Ethan Bodnar, Unsplash.
Hvordan bygger man et fuldautomatisk sorteringsanlæg, der skal hjælpe med at genanvende tekstilaffald, når man ikke har nogen teknisk forståelse? Det er designer Rikke Bech ved at finde ud af. Med ombord har hun blandt andre Ferrum Robotics og NTO.
31. marts kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Verdens største og eneste automatiserede anlæg, der kan sortere tekstil efter farve og materiale, ligger bag stuehuset på en nedlagt gård uden for Viborg. En robotarm kører over et rullebånd og sorterer tekstilrester fra industri og genbrugsstationer efter farve, en anden sorterer efter materiale, og luft og magnetisme hjælper efterfølgende tekstilaffaldet af med knapper, lynlåse og lignende. Bukser, skjorter og kjoler er ikke til at kende, når de til sidst kommer ud som uldne totter i forskellige materialer og farver, der mest af alt ligner groft vat. Groft vat, der bliver spundet til nye tråde, som væves til nye tekstiler og bliver syet til nyt tøj. Cradle to cradle, cirkulær økonomi, jysk sund fornuft. 

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger