Industriens plastalliance finansierer HolyGrail-test i København

Affaldssortering
Illustration: AntonBr / Bigstockphoto. Se større version
Ifølge direktøren for Alliance to End Plastic Waste har HolyGrail 2.0-teknologien potentialet til at transformere plastsortering globalt set på en hidtil uset skala – hvis altså de afgørende tests forløber positivt.
9. september 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Når emballager mærket med digitale vandmærker engang i oktober begynder at køre igennem testfaciliteterne ved Amager Ressourcecenter i København, så er det industripartnerskabet Alliance to End Plastic Waste, der finansierer en stor del af omkostningerne ved at afprøve den ambitiøse HolyGrail 2.0-teknologi.

HolyGrail-projektet er faktisk et af de projekter, som har fået allermest finansiel støtte, fortæller Jacob Duer, administrerende direktør for Alliance to End Plastic Waste. Alliancen sidder på en pengekasse på op imod 1,5 milliarder dollars, som stammer fra nogle af verdens største aktører fra både den petrokemiske industri, store plastforbrugende producenter og multinationale affaldsselskaber.

»Der er ikke noget tilsvarende projekt med det samme transformative potentiale som HolyGrail,« lyder det selvsikkert fra danske Jacob Duer over en forbindelse til Singapore, hvor Alliance to End Plastic Waste har sit hovedkvarter:

»Det er en ny måde at tænke genanvendelse på. Den eksisterende sorteringsteknologi kan ikke opnå den samme effektivitet eller levere den samme kvalitet.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.