Industrien: Fra 2025 skal det være det slut med at deponere vindmøllevinger

Industrien: Fra 2025 skal det være det slut med at deponere vindmøllevinger
Illustration: Siemens Gamesa. Se større version
Den europæiske vindmølleindustri opfordrer EU til at indføre et forbud mod deponi af vindmøllevinger gældende fra 2025. I stedet skal vindmøllevinger genbruges, genanvendes eller nyttiggøres.
17. juni kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Udtjente vindmøllevinger er et problem for branchen. Det har været klart, lige siden de første vindmøller havde udstået deres levetid og skulle nedtages. Med voldsomt stigende antal vindmøller er problemet accelereret, og mængden af affald fra vindmøller vokset.

Men nu er hele den europæiske vindmølleindustri gået sammen i en opfordring til EU om at forbyde deponering af udtjente vindmøllevinger gældende fra 2025. Heri skal også indregnes andre større komposit-komponenter fra vindmølle-naceller.

»Som industri er vi fast besluttet på at gå i forreste linje på bæredygtighed og cirkularitet. Vindmøllervinger er ikke giftige, og affaldsdeponering er sikkert at benytte, men vi mener, at det er spild af værdifulde ressourcer at sende vingeaffald på deponi,« udtaler CEO i WindEurope, Giles Dickson.

Her på WasteTech har vi løbende fortalt om problemer med at genanvende vindmøllevinger. Sidste år kom det frem, at der siden 1996 er kasseret mindst 7.849 ton vingeskrot. Flere skrothandlere fortæller til Ingeniøren, at de har håndteret vinger, som er blevet findelt og kørt på en genbrugsstation, hvor de er blevet gravet ned.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden