Hvidovre ruller tiden tilbage og giver glaskuberne comeback

glasgenanvendelse
Illustration: magann / BigStockPhoto. Se større version
Beslutningen om at genindføre bringeordningen for glasaffald er truffet af hensyn til medarbejdernes arbejdsmiljø, forklarer kommunen.
7. december 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

De har været væk fra gademiljøet i knap syv år, men fra foråret næste år skal borgerne i Hvidovre Kommune igen vænne sig til synet af de velkendte glaskuber – og vænne sig til at gå lidt længere for at komme af med deres glasaffald.

Hvidovre Kommune har nemlig besluttet at udfase husstandsindsamlingen af glas og de første 80 glaskuber bliver allerede i løbet af december sat op rundt omkring i kommunen. I løbet af foråret vil glasbeholdere ved haveboliger og ejendomme løbende blive udskiftet.

Hvorvidt det giver mening – eller overhovedet kan lade sig gøre – at skifte tilbage til en bringeordning er et tema, der har fyldt en del i WasteTechs afdækning af håndteringen af glasaffald. Flere aktører har påpeget, at kuberne er en mere skånsom indsamlingsmetode end afhentning med skraldebiler. Men ifølge Michael Søndergaard Daugaard, chef for Vej og Park i Hvidovre Kommune, har beslutningen en helt anden forklaring:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Jens Peter Mortensen
7. december 2021 kl. 22:11

De kan jo bare stille kuberne ved siden af pantautomaterne og hvis de så vil endnu mere genanvendelse, så skal man også kunne aflevere aluminium og PET fra fødevareemballager.