Genbrugte litium-ion-batterier præsterer bedre end nye

litium-ion batterier
Illustration: Recell. Se større version
Bilindustrien har længe haft forbehold over genbrugte litium-ion-batterier. Det er der dog ingen grund til, viser ny research.
9. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Teknologien inden for genbrug af li-ion-batterier har for alvor rykket sig de sidste par år. Men efterspørgslen af genbrugt materiale i batterierne, særligt hos bilfabrikanterne, har ikke fulgt med i samme grad. De genbrugte batterier er nemlig blevet mødt med skepsis, hvilket har skabt tvivl om, hvorvidt genbrugsprocesserne økonomisk ville kunne betale sig fremadrettet.

»Helt generelt er folks indtryk, at genbrugt materiale ikke er lige så godt som nyt. Batteriselskaberne tøver stadig med at bruge genbrugt materiale,« siger Yan Wang til IEEE Spectrum, professor på Worcester Polytechnic Institute.

Wang er en af en række amerikanske forskere bag et nyt studie, publiceret i forskningsjournalen Joule, der tester brugen af genbrugt materiale i li-ion-batterier. Og ifølge forskernes resultater er der ingen grund til at have nogen forbehold. Faktisk præsterer batterierne med genbrugt materiale bedre end de fabriksnye.

Op til 53 % bedre batterilevetid

Skal man tro studiet præsterer li-ion batterier med genbrugt materiale som minimum på lige fod med nye batterier, når det kommer til energitætheden i selve batteriet. Og for livscyklussen viser studiet, at levetiden forlænges med op til mellem 33 og 53 %, sammenlignet med fabriksnye batterier.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.