Geminor sætter øget fokus på bioaffaldsbrændsler til det nordiske marked

Geminor Aalborg Hub
Illustration: Geminor.
Med en ny produktionslinje i Aalborg vil Geminor fremover udsortere mere plast, når de pakker baller med forbrændingsegnet affald. Initiativet skal både øge genanvendelsen af plast og nedbringe niveauet af fossilt affald, som leveres til forbrændingsanlæg.
7. juni kl. 06:00

Over de seneste måneder har Geminors danske afdeling i Aalborg finpudset og færdigudviklet en ny produktionslinje, som efter planen skal gøre det muligt at tilbyde flere og bedre sorterede fraktioner til såvel genanvendelses- som forbrændingsmarkedet i hele Skandinavien. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye produktionslinje er udstyret med en egenudviklet windshifter, som via undertryk fjerner tungere materialer og urenheder såsom sten, metal og træ fra restaffaldet. Derudover er den store fordel ved den nye maskine, at den fjerner mere plast fra restaffaldet end den tidligere produktionslinje. Helt op til 70 procent af plastaffaldet i restaffaldet kan derved udsorteres, skriver Geminor.

Satser på bio-RDF

Det er særligt attraktivt, da Geminor derved kan reducere mængden af plast i den refuse derived fuel (RDF), som selskabet leverer til både forbrændingsanlæg og medforbrændere såsom Aalborg Portland. Jo større biomasse-indholdet er i RDF’en, desto mere attraktivt er det som brændsel, da biogen CO2 ikke indgår i klimaregnskaber.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger