Fra luftkrig til skraldespande: Radarteknologi skal gøre affaldssensorer mere robuste

affaldssensorer Maacks
BrainyBins-affaldssensorer, som baserer sig på radarteknologi, kan bruges til at registrere fyldningsgraden i skraldespande, så man kan planlægge tømningsruter på mere effektiv vis. Illustration: Maacks.
Den danske virksomhed Maacks lancerer denne måned deres tredje generation af affaldssensorer. Som noget nyt bruger de radarteknologi, som ikke lader sig påvirke af hverken temperatur, fugt eller snavs og som kan se igennem pizzabakker og andet affald, der sætter sig på tværs.
10. maj kl. 06:00

Engang forbandt man radarsystemer med store forsvarsanlæg langs den sydengelske kystlinje, luftkrigen over England i 1940 og med den Kolde Krigs højteknologiske varslingssystemer, som kunne skue ind over jerntæppet og overvåge fjenden.

Men som med nærmest al anden teknik, der begyndte som avanceret militærgrej, så er radarer med tiden blevet billigere og markant mindre.

Alligevel er det lidt af et nybrud, som den danske sensorvirksomhed Maacks er på vej med. Senere denne måned præsenterer virksomheden en ny affaldssensor baseret på radarteknologi på den store IFAT-messe i München, hvor forsyningsselskaber fra hele verden deltager.

»Jeg betragter det her som den tredje generation af affaldssensorer,« forklarer Hans Christian Pedersen, administrerende direktør i Maacks.

Den Sønderborg-baserede virksomhed har i mange år arbejdet med udvikling af affaldssensorer under navnet BrainyBins. Det er såkaldte fuldmeldere, som fortæller, hvornår en skraldespand er fyldt og kan bruges til intelligent ruteplanlægning. På den måde spares kørsler til tomme skraldespande.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.