Fejlmeddelelse

To log in to this site, your browser must accept cookies from the domain pro.ing.dk.

Fra Elretur til Emballageretur: Kollektivordning byder ind på nyt producentansvar

Morten Harboe-Jepsen
Morten Harboe-Jepsen er direktør i Elretur, som nu også fremover vil være byde ind på opgaven med at håndtere producenternes emballageaffald. Illustration: Elretur.
Når det nye udvidede producentansvar for emballager rulles ud i 2025, så vil kollektivordningen Elretur stå klar til at tage springet fra WEEE-affald til emballager, fortæller direktør.
Interview23. juni kl. 06:00

Over 40.000 virksomheder og deres tilsammen mere end 1 million tons emballageaffald bliver fra 2025 indbefattet af det kommende udvidede producentansvar for emballager – og regningen for at håndtere alle disse aflagte emballager estimeres at løbe op i et sted mellem 1,3 og 1,8 milliarder kroner årligt.

Man kan nærmest blive svimmel af at høre om disse astronomiske summer, men hos Elretur – den største kollektivordning indenfor WEEE-området i Danmark – ryster direktør Morten Harboe-Jepsen ikke på hånden. Han mener, at Elretur til den tid vil være klar til at byde ind på opgaven som kollektivordning for de ansvarlige emballageproducenter, så E'et i foreningens nav fremover kunne stå for Emballageretur:

»Vi vil udnytte vores synergier, erfaringer og kompetencer inden for det her område til at varetage vores medlemmers interesser på den bedst mulige måde. Derfor vil vi gerne byde os til på det her marked.«

Dermed byder Elretur altså ind på opgaven med at forvalte producenternes ansvar på emballageområdet fra 2025 – på trods af, at den endelige udformning af rammerne for systemet endnu ikke er politisk vedtaget. 

En stor overførsel er stadig bare en overførsel

Elretur er dog ikke den eneste kollektivordning, der har budt sig til. I december sidste år meldte Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer og DagSam har dannet foreningen »Dansk Emballage Producentansvar«, som ligeledes bejler til at løse opgaven. 

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger