Forskningsleder om mademballage: »Vi er i gang med et stort kemisk eksperiment«
Vores forbrug af emballage stiger og stiger - og med det følger en stigning i kemikalietrykket i vores hverdag. Har vi styr på, hvad vi putter i kroppen?

Foto : Ingeniøren

Forskningsleder om mademballage: »Vi er i gang med et stort kemisk eksperiment«

Forbruget af emballage og antallet af kemikalier heri er gennem de seneste generationer boomet, men helbredseffekterne er for størstedelen af kemikalierne fortsat ukendte.
Havregryn, vand, burgere, tun og stort set alle andre fødevarer pakkes, transporteres og sælges i emballager af glas, plast, pap, metal og andre materialer, som tjener en lang række formål – heriblandt at forhindre madspild, give forbrugeren informationer og beskytte fødevaren på rejsen fra produktion til supermarked, fryser og ovn.
Vil du have fuld adgang til WasteTech?

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv WasteTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Hvorfor skal du læse denne artikel?

Artiklen er oprindelig skrevet til WasteTechs modermedie Ingeniøren og omhandler ikke direkte affaldsbehandling eller cirkulær økonomi, men Miljøstyrelsens årlige emballagestatistik viser, at vi forbruger stadig større og større mængder emballage, der bliver til affald, som skal behandles og genanvendes.

Derfor er diskussionen om helbredseffekterne ved den øgede brug af emballage også relevante for WasteTechs læsere.

Har vi godt nok styr på, hvilke kemikalier vi udsætter vores kroppe for, når vi forbruger, forkaster og i sidste ende genanvender emballage?