Forsker vil omdanne gammelt brød til fødevareemballage

31. maj 2021 kl. 15:20
Foto af friskbagt brød.
En grøn kemisk proces skal forvandle brødaffald til et biologisk, nedbrydeligt materiale, der kan erstatte den plastbaserede emballage på hylderne i supermarkedet. Illustration: Bigstock/AnaMarques.
PLUS. Brød En grøn kemisk proces skal forvandle brødaffald til et biologisk, nedbrydeligt materiale, der kan erstatte den plastbaserede emballage på hylderne i supermarkedet Illustration: Bigstock/AnaMarques Brødaffald er bedre tjent som et biologisk materiale til emballering end som råvare i biogasproduktion eller dyrefoder, lyder det fra forsker ved Aarhus Universitet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det skal være slut med at smide det gamle, tørre brød ud og lade det gå til spilde i skraldespanden. I stedet skal brødet omdannes til nedbrydelig emballage, der kan erstatte plasten pakket rundt om vores fødevarer rundt om i landet supermarkeder.

Det er udmeldingen fra adjunkt Mario M. Martinez fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, der i et forskningsprojekt arbejder på at skabe kemo-mekaniske metoder, så man ud af brød kan skabe emballage som film og bakker, der kan modstå fugt.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WasteTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger