Flaskehalse blandt leverandørerne: Kommunernes nye deadlines hænger allerede i en tynd tråd

Det kan vise sig at blive tæt på umuligt for markedskræfterne at levere de nødvendige spande og biler til kommunernes nye affaldsordninger i tide. Sådan lyder advarslen fra flere store leverandører.
14. september kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Sommerens store udrulning af nye sorteringsordninger er i 9 ud af 10 kommuner blevet udskudt – for langt de fleste helt til udgangen af 2022. Men selv en forlængelse af tidsfristen på halvandet år kan vise sig ikke at være nok – i hvert fald ikke for de kommuner, der står og skal erhverve sig nye spande og køretøjer for at håndtere de nye affaldsfraktioner.

Det viser en rundringning til en række af de store leverandører af affaldsmateriel, som WasteTech har gennemført, hvor flere melder tilbage, at det bliver svært at levere det nødvendige udstyr inden udgangen af næste år.

»Vi kan simpelthen ikke følge med,« lyder det eksempelvis fra Kjeld Jensen, administrerende direktør i PWS Danmark, som leverer affaldscontainere. Flere kommuner har angivet, at de har søgt dispensation til at udskyde udrulningen af nye ordninger, fordi de ikke kan skaffe det nødvendige materiel i tide, og den forklaring køber Kjeld Jensen.

»Det er ikke en dårlig undskyldning for at udskyde de nye sorteringsordninger, det er fakta. Vi er 3-4 leverandører til det danske marked, men vi kan simpelthen ikke følge med selvom vi bruger al vores kapacitet,« fortæller direktøren og fortsætter:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden