EU’s tekstilstrategi vækker håbet til live for dansk tøjproducent: Kan blive en konkurrencefordel

EU debat tekstiler Folkemødet
Emilie Reinhold (tv.), Lars Fogh Mortensen, Else Skjold, Trine Neimann-Plats og Jess Fleischer (th.) i debat hos Europa-Kommissionen til Folkemødet på Bornholm. Illustration: Simon Freiesleben.
På Folkemødet inviterede Europa-Kommissionen til debat om den nye tekstilstrategi, som blandt andet kan munde ud i et krav om udvidet producentansvar på tekstiler inden for få år. Det blev hilst velkommen af den danske virksomhed Son of a Tailor.
21. juni kl. 06:00

 Folkemødets bornholmske virvar af mere end 2.500 debatter måtte affald og cirkulær økonomi målt på antallet af arrangementer vige pladsen for emner som klima, infrastruktur og ligestilling der fyldte mere på programmet. 

Men med 21 affaldsdebatter fordelt over den tre dage lange politiske festival, så var det trods alt muligt at sammensætte et spændende program – og i Europa-Kommissionens debattelt blev der blandt andet sat fokus på EU’s nye tekstilstrategi, som blev lanceret i slutningen af marts. 

Her mødtes Lars Fogh Mortensen, ekspert ved European Environment Agency (EEA), i en debat med Else Skjold, lektor i design og bæredygtighed ved Det Kongelige Akademi sammen med to repræsentanter fra den danske tekstilbranche i form af Trine Neimann-Plats fra møbeldesignvirksomheden Kvadrat og Jess Fleischer fra tøjfirmaet Son of a Tailor.

Særligt udmeldingen fra Europa-Kommissionen om, at de arbejder for at indføre et krav om udvidet producentansvar for tekstiler vakte glæde hos sidstnævnte, der undervejs sagde, at tekstilstrategien havde givet ham håbet tilbage:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger