Energistyrelsen sænker forventningerne til hurtig udfasning af affaldsforbrænding

affald forbrænding
Illustration: zlikovec / BigStockPhoto.
I den seneste klimafremskrivning forventes udledningerne fra affaldsforbrænding at stige helt frem til 2025 før de begynder at falde igen. Samtidig viser nye beregninger, at kapacitetsreduktionen på 30 procent kan opnås i 2035 gennem stop for levetidsforlængelser på aldrende anlæg.
3. maj kl. 06:00

Klimaudledningerne fra affaldsforbrænding forventes ikke at falde frem mod 2025 – tværtimod vil de stige en anelse, inden de begynder at falde brat. Det viser Energistyrelsens årlige klimafremskrivning, der blev udgivet i sidste uge. Dermed har styrelsen opjusteret forbrændingssektorens udledninger sammenlignet med sidste års fremskrivning.

I 2019 udledte de danske affaldsforbrændingsanlæg samlet set 1,6 millioner tons CO2, men hvor Energistyrelsen før antog, at udledningsniveauet ville forblive stabilt frem mod 2025 for så at falde, så viser fremskrivningen nu, at udledningerne i 2021 steg til 1,8 millioner tons CO2. Helt indtil 2025 forventes udledningsniveauet at være højere end i 2019, hvorefter effekten af regeringens klimaplan for affaldssektoren forventes at slå igennem og resultere i faldende CO2-udledninger.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger