Energikrise presser plastgenanvender: »Den grønne omstilling har fået et hak«

25. oktober 2022 kl. 06:002
Aage Vestergaard Larsen
Ledelsen i Aage Vestergaard Larsen består af Palle Kristiansen (tv.), Franz Cuculiza og Gitte Buk Larsen. For tiden er virksomheden hårdt pressede af de høje energipriser, som har konsekvenser for genanvendelsen og har medført afskedigelser. Illustration: AVL.
Den månedlige elregning for plastvirksomheden Aage Vestergaard Larsen (AVL) er steget med over to millioner kroner. Det har konsekvenser for genanvendelsen af plast og virksomheden forventer, at produktionen falder med 20 procent det næste halve år.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fem medarbejdere er blevet afskediget ved Aage Vestergaard Larsen som direkte konsekvens af de høje energipriser. Det er sket, efter virksomheden sidste måned måtte betale 2,4 millioner kroner i elregning. Normalt lyder den månedlige elregning på omkring 300.000 kroner.

Energikrisen har imidlertid ikke blot resulteret i afskedigelser – den har også konsekvenser for genanvendelsen af plast. Aage Vestergaard Larsen er blandt de største virksomheder i Norden inden for genanvendelse af højkvalitetsplast, men de nuværende energipriser truer med at stikke en kæp i hjulet.

Læs hele artiklen

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. oktober 2022 kl. 20:44

Jeg ville umiddelbart tro, at industriaffald er relativt rene produkter, der er enkle at genanvende, så jeg formoder, at den begrænsede genanvendelse først og fremmest rammer blandet, brugt plast til genanvendelse. Hvis jeg tager fejl, vil det være rart med en afklaring, tak.

1
25. oktober 2022 kl. 10:11

Trist at høre hvordan krisen rammer de nye genanvendelseskæder.

Overraskende detalje at prisen på nyvarer (virgin plast antager jeg) er faldende mens energibærere generelt stiger i pris. Jeg ville have troet at de fulgtes nogenlunde ad - og dermed hjælpe til at bære en højere pris for rplast. Men det er måske fordi et øget forbrug af olieprodukter medfører en øget "biproduktion" af naphta o.lign.?