Efter plastskandale: Vestforbrænding stopper undersøgelse af, hvor meget plastaffald ender i nye produkter

Foto : Martin Greve

Efter plastskandale: Vestforbrænding stopper undersøgelse af, hvor meget plastaffald ender i nye produkter

Efter Danmarks største affaldsselskab havde oplyst offentligheden om forkerte genanvendelsestal, lovede de at igangsætte en ekstern undersøgelse for at kortlægge, hvor meget plast der reelt bliver genanvendt. Den undersøgelse har de nu skrottet.
Artiklen er oprindeligt bragt på ing.dk som en Plus-artikel forbeholdt Ingeniørens betalende læsere. Vi finder aldrig ud af, hvor meget af hovedstadens plastaffald der er blevet til nye plastprodukter de sidste par år.
Vil du have fuld adgang til WasteTech?

Nævnte firmaer

Sagen kort

75 procent af jeres plastaffald bliver genanvendt. Det lovede Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, borgerne i 19 hovedstadskommuner gennem flere år.

I løbet af sommeren 2019 måtte Vestforbrænding imidlertid melde ud, at de ikke kan dokumentere, at så stor en del af plasten reelt bliver genanvendt.

Faktisk estimerede Vestforbrænding i stedet, at genanvendelsesprocenten er omkring 31, hvilket Ingeniøren kunne afsløre i slutningen af august efter at have fået aktindsigt i et fortroligt notat og en række interne e-mails.

Men Vestforbrænding kan heller ikke på nuværende tidspunkt lægge beviser på bordet for, at de 31 procent er blevet genanvendt.

Nu har affaldsselskabet stoppet den undersøgelse, der skulle vise, hvor meget af plastaffaldet der reelt er blevet genanvendt. Derfor vil den endelige genanvendelsesprocent fortsat stå hen i det uvisse.