Efter 20 år til tælling: Genbrugsflasker bliver vigtigt led i Coca-Colas emballagestrategi

Coca Cola
Dette syn kan snart høre fortiden til. Coca Cola Company vil indenfor de kommende år eksperimentere med at indføre emballagefri cola, hvor forbrugerne medbringer deres egen emballage og tapper den sodavand, de vil have med hjem. Illustration: blinow61 / BigStockPhoto. Se større version
Siden dåseforbuddet blev ophævet i 2002 har direkte genbrug af emballager til øl og vand været faldende, men genbrugsflasken vender i fremtiden tilbage i ny form.
21. december 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Det er efterhånden ved at være adskillige år siden, at det var hverdag at smide en godt ridset, slidt og genbrugt 1,5-liters flaske af hård plast i indkøbskurven, når der skulle købes sodavand med hjem til fredagsfilmen. 

Flaskerne af tyndt og blødt PET, der har taget genbrugsflaskernes plads på hylderne, fremstår i stedet splinternye og har ingen ridser. De bliver nedbrudt og genanvendt gennem pantsystem - og fremstår i stigende grad af genanvendt plast. Der er dog et problem. Det kræver energi, hver gang man skal fremstille en ny flaske og cirka 4 procent af flaskerne vender aldrig tilbage til pantsystemet, men ender i naturen eller på et forbrændingsanlæg via fejlsortering.

For at reducere mængden af dåser og flasker, der kan ende i naturen eller på forbrændingsanlæg, vil Coca-Cola Company, der årligt sender 2,9 millioner ton plast ind i affaldsstrømmen, bringe genbrugsflaskerne tilbage. Men denne gang bliver det forbrugerne selv, der skal sørge for at rengøre og genpåfylde genbrugsflaskerne.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Matthias Scholz
5. januar kl. 11:22

Ville det så ikke være bedre at sælge selveste sirup delen, kulsyre patroner og soda-stream aktige maskiner til hjemmebrug? På den måde ville man spare transporten af store mængder vand ... medmindre det skal blandes i butikken.

Jeg tvivler også på "holdbarheden" af bobbler fra butiksgenopfyldning i forhold til "bland det selv lige inden du skal drikke det".

Men ja - vi har mange gange snakket om at det plejede at være den måde vi hentede mælk som barn, og hvorfor det ikke kunne introduceres igen? At det er Coca Cola som starter det i stor stil igen er ironisk.