»Vi er nødt til at acceptere, at en del af plasten i dag er af for dårlig kvalitet,« lyder det fra DTU-professor Thomas Fruergaard Astrup
»Vi er nødt til at acceptere, at en del af plasten i dag er af for dårlig kvalitet,« lyder det fra DTU-professor Thomas Fruergaard Astrup

Foto : DTU Miljø

DTU-forsker: Brænd den dårlige plast af herhjemme

En stor del af husholdningsaffaldet er blød, forurenet plast, der er ubrugeligt til genanvendelse, og lige så godt kan brændes af, mener professor.
Det er godt, når de danske politikere insisterer på, at vi skal genanvende alt vores plastaffald. Og forhåbentlig bliver det også muligt. Men i dag er vi næppe i en situation, hvor det giver miljømæssigt mening ukritisk at sende alt plastaffald til genanvendelse i udlandet.
Vil du have fuld adgang til WasteTech?
Sagen kort

75 procent af jeres plastaffald bliver genanvendt. Det lovede Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, borgerne i 19 hovedstadskommuner gennem flere år.

I løbet af denne sommer måtte Vestforbrænding imidlertid melde ud, at de ikke kan dokumentere, at så stor en del af plasten reelt er blevet genanvendt.

Faktisk estimerer Vestforbrænding nu, at genanvendelsesprocenten er omkring 31, hvilket Ingeniøren kunne afsløre i slutningen af august efter at have fået aktindsigt i et fortroligt notat og en række interne e-mails.

Men Vestforbrænding kan heller ikke på nuværende tidspunkt lægge beviser på bordet for, at de 31 procent er blevet genanvendt.