Den frygtede stank udeblev under prøveafbrænding af opgravede mink

Lisbjerg AffaldVarme Aarhus
Lisbjergværket ved Aarhus. Illustration: AffaldVarme Aarhus. Se større version
AffaldVarme Aarhus er blandt de affaldsselskaber, der hjælper med bortskaffelsen af opgravede mink. Selvom de ikke brænder så godt, fordi de er våde, så forløb prøveafbrænding dog uden dramatik eller med større lugtgener til følge.
25. maj 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Fra i dag begynder affaldsforbrændingsanlægget i Lisbjerg ved Aarhus at modtage sendinger af opgravede mink til destruktion, ligesom adskillige andre anlæg landet over, der har budt ind på opgaven. Det første læs mink er imidlertid allerede blevet kørt gennem ovnen, da der fredag den 14. maj blev gennemført en prøveafbrænding for at teste, hvordan anlægget ville tage imod det usædvanlige affald.

»Vi har samlet op på vores prøveafbrænding og må sige, at det har fungeret rigtig fint. De skal blandes op med noget andet, tørt affald og så brænder det udmærket. På den måde kan man sige, at det er forløbet fint,« fortæller Lene van der Raad, Chef for genbrug og energi ved AffaldVarme Aarhus.

Samtidig fortæller hun, at den største lettelse ovenpå prøveafbrændingen var, at den frygtede lugt fra minkene udeblev. Det har ellers været det store tema blandt naboerne til de forbrændingsanlæg, som har budt ind på opgaven med at forbrænde de opgravede mink – noget som eksempelvis DR har dækket. Lene van der Raad fortæller dog, at lugten ikke har været voldsom ved AffaldVarme Aarhus.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.