Danske producenter genanvender ufortrødent pap trods prishop

Pap affald
Illustration: Polubiatka / bigstockphoto. Se større version
Selvom afsætningsprisen på pap- og papiraffald til genanvendelse er steget med knap 75 procent siden begyndelsen af 2019, så bruger danske emballageproducenter fortsat samme andel genanvendte fibre i produktionen.
13. januar kl. 06:00

Trods vækstende e-handel og en prisstigning for genanvendte træfibre på 75 % siden begyndelsen af 2020, så føres der ikke større andele af ikke-genbrugs eller såkaldt virgine træfibre ind i produktionen af papemballager.

Det fortæller Niels Søgaard, administrerende direktør for Danfiber, der arbejder for højere genanvendelsesgrad af pap- og papir i krydsfeltet mellem kommuner, affalds- og genanvendelsesselskaber samt private pap- og papirfabrikker.

Ifølge Niels Søgaard har hverken Skjern Paper eller Hartmann i Tønder omlagt produktionen af emballage.

»Skjern Paper, som blandt andet producerer materialer til at lave kerner i køkkenruller, afdækningspap og emballage, og Hartman, der blandt andet producerer æggebakker og andre industriemballager, laver udelukkende produkter af genbrugsmateriale. De ville kunne bruge virgine materialer, hvis det var strengt nødvendigt, men deres forretningsmodel er baseret på genbrugsmaterialer,« udtaler Niels Søgaard.

På samme tid udtaler direktør for Boxon, der har produktion af papemballage i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen, at de også fortsat producerer med samme andele genanvendt og virgint materiale.

Det kan ifølge direktør Thomas Due forklares ud fra kundernes stigende ønske om at indkøbe så bæredygtig emballage til deres forretninger, som muligt:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Matthias Scholz
18. januar kl. 11:13

Det er da gode nyheder og særdeles at vi er kommet derhen, at virksomheder ser meget nøje på at markedsføre sig så grønt (aka brug genbrug) som muligt.

Samtidig skal man også se at selv den "virgine" resource bliver mere og mere mangelvare. Da er mangel på træ til byggearbejde og mange lande har problemer med deres skove. Så priser for virgine materialer skulle vokse lige så meget som den for genbrugsmateriale.