Dansk virksomhed melder sig klar til at modtage og genanvende skummadrasser i stor skala

2 kommentarer.  Hop til debatten
skummadras affald
Sådan ser skummadrasserne ud, når Bramming Plast-Industri får dem retur til genanvendelse efter de er blevet skilt ad. Illustration: Bramming Plast-Industri.
Ifølge Bramming Plast-Industri er det ikke bare bæredygtigt at genanvende forbrugernes gamle skummadrasser – det har også nogle klare mekaniske fordele. Selvom Danmark endnu ikke har indsamlingen på plads, så begynder virksomheden derfor allerede nu at få madrasser fra Holland.
3. marts kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sommeren sidste år meldte Københavns Kommune ud, at de ville indlede en forsøgsordning med genanvendelse af madrasser og nu er de første resultater på plads. Bramming Plast-Industri, som har specialiseret sig i skumplastløsninger indenfor bl.a. grøn energi, elektronik, emballage og byggeri, har nemlig set nærmere på mulighederne for mekanisk genanvendelse af post-consumer skummadrasser.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
Redaktør -
3. marts kl. 14:05
Redaktør

Hej Finn. Jeg beklager billedvalget. Det var overraskende svært at finde et billede af en skummadras som var udsmidningsklar. Jeg sørger for at få opdateret billedet med det samme med et mere velvalgt et.

Kh Simon Freiesleben, redaktør for WasteTech

1
3. marts kl. 08:36

Undskyld spørgsmålet, men der omtales ret konsekvent skummadrasser, mens billedet viser en boksmadras og en springmadras. Sådanne madrasser kan skilles ad, men indeholder kun meget små mængder skum. Det meste er rent vægtmæssigt stål, træ, fibertex og bolster. Vi taler om få kilo skum i en madras, der vejer 15 - 20 kg. Og de viste madrasser er absolut uønskede i forbrændingsanlæggene, da fjedrene sætter sig fast i ovnristene og dermed giver unødvendige nedlukninger - og det er bestemt ikke let at fjerne fjedertrådene igen, når de har sat sig om aksler mv.

Drejer det sig om SKUMmadrasser vil problemet nok være, at der rent faktisk kasseres ret få af denne type, der tidligere var normale i børnesenge, men efterhånden er næsten udgåede. Jeg vil tro at topmadrasser til at lægge over boksmadrassen efterhånden er den største kilde til skumplast. Og selvfølgelig kasseres der nogle af dem, men så mange at det kan betale sig at etablere en særlig fraktion på genbrugspladserne, vil jeg stille mig stærkt tvivlende overfor. Men hvem ved, måske vil der alligevel ske noget på dette område en dag?