CO2-beregner hjælper Letbeks kunder med at træffe bæredygtige valg

Michael Bayer Thomsen, CEO, Letbek, CO2-beregner, plastgenanvendelse
Letbek har genanvendt plast siden etableringen i 1973. Mens det dengang handlede om et producere billigt, har virksomheden i dag en bæredygtighedsstrategi. Letbek favner bredt og producerer både materiale til møbelindustrien og til entreprenørbranchen som f.eks. afspærringscylinderen, Danpælen, som Michael Bayer Thomsen står med på billedet. Den blev opfundet af Letbek i midt-1980’erne og bliver fortsat produceret. Illustration: Letbek. Se større version
Genanvendelse af plast har været mantraet for virksomheden Letbek siden 1973, men nu er fokus på bæredygtighed. Virksomheden har udviklet en CO2-beregner, der dels skal hjælpe kunderne med at træffe de mest klimavenlige valg, dels skal sikre, at produktionen i sig selv bliver mere bæredygtig.
Løsninger25. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

I 1973 øjnede driftige folk en god forretning og grundlagde virksomheden Letbek. Til at begynde med opkøbte de landfolie, den plast man bruger til at dække roer og andre afgrøder med, og genanvendte plasten til andre produkter fremfor at bruge nyplast. I dag kalder vi det en bæredygtig og grøn løsning, men dengang var udgangspunktet, at det var et billigt alternativ.

Næsten 50 år senere er genanvendelse af plast stadig i højsædet hos virksomheden, der ligger i Tistrup ved Varde, og som blandt andet producerer plastkøreplader og afspærringscylindre til entreprenørbranchen og indmad til kendte designklassikere som Svanen og Ægget.

For seks år siden satte direktør og medejer Michael Bayer Thomsen gang i en ny bæredygtig strategi:

»Vi har altid arbejdet med genanvendelse og har en passion for bæredygtighed. Derfor vil vi ikke blot tilbyde genbrugsplast, fordi den er billig, men fordi det er oplagt at genbruge og kan genanvendes mange gange uden at miste styrke.« 

Samtidig oplevede han, at begrebet bæredygtighed er svært at konkretisere. Af den grund valgte Letbek at indgå et samarbejde med Made Fast, hvor de fik hjælp til at udvikle en CO2-beregner:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.