Cirkulær økonomi sætter nye krav til samarbejder på tværs: »Vi er ikke gode nok endnu«

cirkulær økonomi
Illustration: Halyna Romaniv / Bigstockphoto. Se større version
Der er nu sat punktum for det treårige projekt »Affald og ressourcer på tværs«. Ifølge projektleder Gy Larsen fra Teknologirådet har projektet understreget, at der stadig skal arbejdes videre for at etablere de nødvendige samarbejdsformer, hvis omstillingen til den cirkulære økonomi skal slå igennem.
9. december 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Der er ikke mangel på gode intentioner og hensigtserklæringer, når det kommer til cirkulær økonomi. Men hvis ambitionerne skal omsættes til virkelighed, så kræver det, at der opstår nye og bedre muligheder for at arbejde sammen på tværs af offentlige og private værdikæder.

Sådan lyder opsummeringen fra Gy Larsen, seniorkonsulent ved Teknologirådet, der som projektleder for »Affald og ressourcer på tværs« netop har afsluttet et treårigt projekt med formålet om at lave et roadmap for en cirkulær Region Hovedstaden i 2030.

»Det kan lyde lidt banalt og man kan tænke, om der ikke allerede er masser af muligheder for at mødes og arbejde sammen. Men det viser vores projekt, at der ikke er – og det er også det, vi hører fra parterne og aktørerne. Der mangler helt konkrete samarbejder, hvor man i fællesskab løser udfordringerne og sætter konkrete mål,« siger Gy Larsen og fortsætter:

»Alle er enige om, at cirkulær økonomi er vigtigt. Men der er stadig mange barrierer og mangel på konkrete samarbejder, der står i vejen for, at vi kommer i mål. Privat-offentlige samarbejder bliver helt essentielle. Kommunerne og affaldsselskaberne har behov for at høre, hvad private selskaber har af forretningsmodeller og hvilke materialer de efterspørger.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.