Boozt vil gøre udskældt tøj- og modebranche mere bæredygtig

CFO Sandra Gadd
CFO i Boozt Sandra Gadd. Illustration: Boozt. Se større version
Onlinebutikken Boozt.com vil fra 2023 have alle leverandører til at forpligte sig til at vise sine produkters miljøpåvirkning og bæredygtighed. CFO Sandra Gadd står i spidsen for den grønne transformation, der både omfatter leverandørerne og virksomheden selv.
9. december 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Tøj- og modebranchen er en af de mest udskældte industrier, når det gælder CSR, miljø og bæredygtighed. Det giver udfordringer, når man som e-handelsplatformen Boozt har grønne ambitioner, men ikke selv producerer de varer, man sælger, fortæller Sandra Gadd, CFO i virksomheden, som har hovedkvarter i Malmø:

»Vi er meget opmærksomme på varernes bæredygtighed og på det sociale ansvar i forhold til den måde, de produceres på, fordi de fleste bliver produceret i Asien.«

For halvandet år siden besluttede virksomheden derfor at blive B Corp-certificeret (se faktaboks). En certificering, der omfatter virksomhedens samlede sociale og miljømæssige aftryk og dermed giver et billede af, hvordan virksomhedens drift og forretningsmodel påvirker medarbejdere, samfund, miljø og kunder.

Sandra Gadd står i spidsen for arbejdet med at dokumentere virksomhedens sociale og miljømæssige bæredygtighed.

»B Corp er en af de certificeringer, der har det højeste ambitionsniveau. Det er samtidig meget håndgribeligt, fordi den måler på alle dele af virksomheden inklusive økonomisk bæredygtighed. Det er afgørende, fordi det sikrer, at du også driver en sund forretning. Ellers giver det jo ikke mening.«

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.