B&O vil knække koden til cirkulær økonomi: Genopliver 40 år gamle pladespillere

Pladespillere
Illustration: Anja Hellberg. Se større version
Bang & Olufsen har taget 95 pensionsmodne pladespillere tilbage og restaureret dem. Selv med en stykpris på 75.000 kroner blev de udsolgt på ingen tid. »Jeg ser som en validering af, at det kan lade sig gøre at skabe et eftertragtet marked for gensolgte pladespillere,« siger produktchef i B&O Mads Kogsgaard.
17. november 2020 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

I 1972 sendte Bang & Olufsen deres ikoniske pladespiller Beogram 4000 på gaden, og med 48 år på bagen er modellen efterhånden lidt af en antikvitet på et hurtigtrykkende elektronikmarked.

Det skulle man i hvert fald tro, men den danske designvirksomhed havde andre planer for deres gamle pladespillere. I forbindelse med et nyt initiativ har virksomheden tilbagetaget 95 pladespillere fra serien og istandsat dem, så de nu er blevet gensolgt til en pris på 75.000 kroner stykket.

»Og de er altså blevet revet væk. Vi kunne have solgt mange flere,« fortæller Mads Kogsgaard, produktchef ved B&O og leder af Classics-programmet, som tilbagetagningsinitiativet er blevet døbt.

Nogle af pladespillerne er blevet købt tilbage på onlineauktioner, andre kommer fra B&O-forhandlere rundt omkring i verdenen. Der er dog også folk, der har kontaktet Mads Kogsgaard personligt for at donere deres gamle pladespillere, fordi de var så vilde med ideen om, at de kunne shines op og få et nyt liv.

»Jeg ser programmet som en validering af, at det godt kan lade sig gøre at skabe et eftertragtet marked for gensolgte produkter,« fortsætter Mads Kogsgaard.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.