Beretning fra Nairobi: »FN’s miljøtopmøde har leveret sit første store resultat«

havplast
Illustration: Veja / BigStockPhoto.
Den danske NGO Plastic Change var tilstede under forhandlingerne til UNEA-topmødet i Nairobi som observatører og beretter, at det udløste »klapsalver, glædestårer og kram« da aftaleteksten faldt på plads en sen nattetime.
8. marts kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sidste uge blev der vedtaget en aftale på FN’s miljøtopmøde i Nairobi, som åbner op for, at verdenens regeringer nu skal drøfte en juridisk bindende aftale om at begrænse og stoppe plastforurening. Aftalen er blevet kaldt både »historisk« og »skelsættende«, fordi der nu for første gang skal forhandles om hvordan plastforurening kan forebygges på global skala.

Én af dem der deltog i forhandlingerne som observatør var danske Anne Aittomaki, strategisk direktør i NGO’en Plastic Change. Hun var netop landet i Danmark igen, da hun indvilligede i at tage WasteTech ind bag kulisserne og fortælle om sine observationer under forhandlingsprocessen.

»Den her aftaletekst giver os et rigtig stærk ramme at forhandle videre fra. Det var der også lagt op til, men de her forhandlinger kan jo være en uforudsigelig affære, når der begynder at gå ordsnedkeri i den og man skal tage hensyn til de delegeredes meget forskellige udgangspunkter,« fortæller Anne Aittomaki og fortsætter:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger