Affaldsforbrændinger: CO2-afgift på 750 kroner per ton er for lidt

ARC
Illustration: Christoffer Regild.
Modsat andre sektorer kan de danske affaldsforbrændinger tjene penge på en CO2-afgift. Men 750 kroner per ton er for lidt til at sikre investeringer i CO2-fangst, lyder det fra branchen.
10. februar kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Tirsdag offentliggjorde regeringens ekspertgruppe for en grøn skattereform tre forslag til en dansk CO2-afgift på højst 750 kroner per ton i 2030. Men det er ikke nok til at tilfredsstille den danske affaldsforbrændingssektor, der modsat andre brancher står til at skabe en indtjening på en CO2-afgift.

I to af forslagene fra ekspertgruppen om en CO2-afgifts udformning anbefales en afgift med fortegn - forstået på den måde, at negative udledninger i form af indfanget og lagret biogen CO2 - eksempelvis fra afbrænding af biogent affald - udløser et tilskud svarende til afgiften. Men investeringer i CO2-fangst-teknologier er usikre, og her er 750 kroner per ton altså ikke nok til at fjerne usikkerheden, lyder det eksempelvis fra direktør i ARC, Jacob Hartvig Simonsen.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger